31 januari 2015

Beige herrsockor

Har stickat klart ett par herrsockor som ska ges bort. Herrsockor stickar jag på beställning i valfri färg och då kostar de 170:- /par.


Vitlök

Jag vet att vitlök ska sättas på hösten. Men nu hade jag ingenstans att sätta vitlöken i höstas, så det var ingen idé att köpa vitlök då. Och nu finns det inte sättvitlök att köpa i butikerna. Jag har i alla fall gjort ett test. Jag köpte ekologisk vitlök i matbutiken och hoppas att de vitlökarna inte är strålbehandlade. Satte klyftorna i granpluggbrätte och satte på uteplatsen tills vidare. Då blir de i alla fall lite köldbehandlade och får en chans att komma igång tidigt. Om det blir något får vi se.


Pastaplattor

Förra helgen testade jag att göra egna pastaplattor. Det har jag gjort förr, men skillnaden denna gången var att jag testade att torka dem för förvaring. Och än så länge verkar det fungera bra. Har inte testat att koka några än, men det blir förmodligen senare i eftermiddag.

Först gjorde jag en pastadeg, recept finns i de flesta större kokböcker. Sen kavlade jag ut degen i långa remsor med pastamaskinen. Det går bra med kavel också, men det är tungarbetat, så pastamaskin är att föredra. Sen delade jag remsorna i mindre bitar och lade på ugnsplåtar som jag siktat mjöl på innan. De torkar i rumstemperatur på några dagar, men man måste vända på dem ett par gånger om dagen. Återkommer när de är testkokade för att se om det var en okej idé att torka hemgjord pasta.


Fullt upp

Idag har jag så mycket att göra, så jag vet inte riktigt var jag ska börja. Lite panikkänsla över det. Well, kommer nog upp bild på ett par sockor idag som jag stickat i alla fall. och förhoppningsvis får jag klart några beställda dreglisar och haklappar. Behöver laga lite mat och sånt också. Den som lever får se!

28 januari 2015

Jag är kass!

Ja, jag vet att jag är usel på att uppdatera bloggen just nu. Men eftersom att jag inte är helt återhämtad efter utbrändheten än, så måste jag lägga prio 1 på jobbet. Allt annat kommer i andra hand. Sen måste jag i andra hand försöka göra allt det där tråkiga vardagliga, samt ta hand om beställningar. Men håll ut kära läsare, jag lägger upp så fort jag orkar och hinner! Får jag något skoj att skriva om så kommer det upp här.

25 januari 2015

Pimpa plasttunna

Går i tankar om att pimpa plasttunnan som jag ska ha vatten i. En vanlig blå platstunna är ju ganska tråkig som den är. Men hur ska jag pimpa den då? Nedan är några idéer i alla fall på hur jag skulle kunna göra. Men vilken jag tycker bäst om vet jag inte. Alla är coola på sitt sätt. Vad tycker ni?




Kontrakt och sådd

Igår var jag och skrev kontrakt för de två kolonilotterna som jag ska få råda om nu ett tag framöver. Tydligen så var styrelsen väldigt positiva till att jag skulle rå om även den andra lotten. Och det verkar som att de har höga förväntningar över vad jag ska åstadkomma med lotterna. Men det ska nog gå bra. Jag har så mycket idéer, så jag vet inte riktigt var jag ska börja. Men det kommer sig nog.

Nu har jag sått totalt 5 olika sorter. Paprika (som tittar upp ca 3 cm), chili (som har börjat gro så smått), palettblad, physalis och rotselleri. Det lär bli trångt runt om i lägenheten om någon månad när allt ska skolas om och behöver lite större krukor. Well, det är ett senare problem.


20 januari 2015

Videkissar

Idag har vi fortsatt att såga ner stormskadade träd på jobbet. Högst upp i en sälg så satt dessa söta små videkissar helt förvirrade och trodde det redan är vår. Så tokigt det kan bli!


19 januari 2015

Armstickning

Såg precis detta klippet, Så jäkla fräckt. Måste prova detta någon gång!

18 januari 2015

Paprika och chili

Fröerna till paprikan sådde jag någon gång under januaris första dagar. Och nu har jag även satt fröna till chilin. Nu har jag tre sorter kvar att så under januari. Så det är väl bara att köra.


Nytt för mig i år är att jag skriver odlingsdagbok. En sida för varje sort där jag skriver när jag sått, i vilken jord, när fröna gror osv osv. Tänkte att det kan vara ett bra sätt att lära sig om de olika grödorna och att även gå tillbaka och se om man behöver göra något annorlunda till nästa år.


Nutella

Har nu gjort min första egna nutella. Inte alls svårt, och tog inte speciellt lång tid heller. Det som tar mest tid är att få bort skalen från nötterna. Men en halvtimme kanske allt som allt. Tre små fulla burkar blev det.

400 g hasselnötter (ca 7 dl)
250 g mjölkchoklad
0,5 dl honung
1 nypa salt

Sätt ugnen på 200 grader. Smält chokladen i vattenbad och ställ åt sidan och låt svalna.
Häll nötterna i en långpanna i ett jämt lager och ställ in i ugnen i 15-20 min. Rör om några gånger så nötterna rostas jämnt. Ta ut nötterna när de fått färg och skalen börjar lossna. Låt svalna några minuter.
Ta några nötter åt gången (0,5-1 dl) i en kökshandduk och gnugga ordentligt så skalen faller av. Lite skal kvar gör inget.
Kör nötterna i matberedare i några minuter tills det blir en jämn nötmassa. Häll i chokladen, honungen och lite salt och kör matberedaren lite till så allt är välblandat.

Häll upp i burk och förvara i rumstemperatur upp till en månad.

17 januari 2015

Nya disktrasor

Har fått klart ett gäng nya disktrasor. De två översta är recykled denim. 50:- /styck, eller 3 för 120:-







Satt min första potatis (för i år)

Idag har jag varit en tur till ett nerlagt kolonilottsområde. Tänkte jag skulle försöka hitta någon rabarberplanta att ta med till min lott. Tyvärr hade de rivit nästan allt redan, så det var omöjligt att hitta någon rabarber där. Ska ta en kik där till våren och se om något tittar upp ur jorden då. Jag fick i alla fall klippt lite pinnar av bland annat vinbär som jag tänkte göra sticklingar av. Får se om det går.


Tog en sväng upp till lotten efteråt med pinnarna och lite potatis som hade börjat gro.

Jag petade ner dem i jorden i växthuset. Så kanske blir rekordtidig potatis. 
Kanske fryser sönder. Kul att experimentera lite.

Rensade bort resten av ogräset i växthuset också när jag ändå var där. Har förresten frågat föreningen om det finns möjlighet för mig att hyra en lott till, och det verkar inte helt omöjligt. Jag får besked på onsdag.

Första veckan på jobbet

Första veckan på jobbet har tillbringats mycket i skogen. Eller ja, det är nog snarare ett motionsområde med elljusspår. Där har vi röjt rent gångvägarna från nedfallna träd som stormen Egon blåst ner. Vi har även grusat lite på några hala ställen och plockat ner stadens julbelysning. Så mycket mer har vi inte hunnit med. Men jag trivs redan bra och tror att detta kommer fungera väldigt bra. Jag har som jag trodde varit väldigt trött denna veckan eftersom det är så mycket nytt att ta in och lära sig. Och det kommer jag förmodligen vara även nästa vecka. Men tror samtidigt att det kommer bli kul.






12 januari 2015

Första dagen på jobbet

Det här kommer bli kanonbra tror jag. Massor av arbetskläder har jag fått och upplägget på arbetet känns rätt. Mycket ny information att ta in. Gatunamn, parknamn, kollegors namn osv. Men det kommer nog. Såklart så var det lite städning efter stormen Egon som stod på schemat idag, och så kommer det troligen vara hela veckan. Blött och lite kallt i regnet. Men det hör till, och jag har trots allt bra kläder!

Denna veckan kan hända att det blir lite färre uppdateringar. Men jag ska se vad jag kan göra. Kommer troligen vara rätt trött, så det lär inte bli mycket pyssel.

Jag var förresten en sväng till kolonilotten efter jobbet för att se om Egon gjort någon skada där. Växthuset såg ut att ha klarat sig, det var bara en bit av staketet som blåst ner. Var lite för mörkt för att ta kort dock.

11 januari 2015

Disken klar!

Disken är omhändertagen! Har tagit en power nap också, för jag blev rätt trött när tvätten var klar. Blir nog matlagning härnäst tror jag.


Tvätten klar!

Nu är även tvätten klar! HEJA HEJA!


Sovrummet klart!

Nu är sovrummet i ordning!


Datorbordet klart!

Datorbordet är i ordning!


Kaos igen i casa Linda

Idag är det min sista arbetslösa dag, men jag kommer sätta mig själv i arbete ändå. Lägenheten är i fullkomligt uppror, så det är verkligen dags att försöka få ordning. För jag kommer garanterat inte orka det under veckan som kommer. Ja, vissa kanske tycker att jag är för privat när jag visar hur jäkla rörigt jag faktiskt har det hemma. Men jag gör det av en anledning, och det är för att visa att jag är mänsklig. Jag har det inte sockersött hemma. Och verkligen inte i perfekt ordning. Mitt hem ser ofta ut såhär, även om jag försöker(!) hålla ordning. Vill också tillägga att alla mina bilder är helt äkta. Inga filter eller liknande, så det ni ser är precis så det är i verkligheten!

Idag har jag också tänkt, förutom städningen, att göra matlådor och packa i ordning en väska inför jobbveckan. Får nog fixa morgondagens frukost också. Och tanka och kolla lufttrycket på bilen. Ska även ta en tur och busa lite med min brorson var planen. men vi får se vad som hinns med. Tvätten är i vilket fall i full gång, och jag känner att jag har någorlunda med energi idag. GO!









10 januari 2015

Kolonilottsdesign

Nu har jag gjort en liten snabbdesign på hur det skulle kunna bli på kolonilotten. Det var några år sedan jag gjorde en ritning senast, men det sitter i benmärgen. Det enda som jag verkligen vet kommer bli som jag ritat, det är växthuset som står där det står, samt att trädgårdsmöblerna ska vara där de är på ritningen. Sen får vi se hur resten blir. Men huj vad kul det är att rita ibland!


Tunna och hängrännor

Kommer precis från kolonilotten igen. Har varit där och lämnat en tunna och några bitar hängränna. Fick dem av en vän som jag inte träffat på flera år. Riktigt kul att träffa dem igen! Och tänk vad mycket kul man kan få tag på som folk inte behöver. Man behöver inte alltid köpa nytt. Ibland räcker det att höra sig för bland sina vänner och bekanta. Tunnan ska jag såklart ha till att samla regnvatten i. Ska se till så det alltid finns vatten i den tillsammans med gödsel. Det är så mycket bättre att vattna med vatten som fått stå och blivit lite varmt istället för att vattna med vatten direkt från kranen som är kallt och helt utan näring. Kanske målar den på något kul sätt senare i vår, vi får se.


Snö

Vilken tur att jag började rensa ogräs igår, för nu kommer snön! Haha


09 januari 2015

Julshopping

Julshoppningen tycker jag alltid är bäst efter nyår. Då är det superrea på det som finns kvar, och det är knappt några folk i affärerna. Perfekt! Inte för att jag behövde ha något. Men jag kikade in på Indiska i alla fall och hittade där denna fina koppen för 39:- . Jag fullkomligt älskar dessa koppar, och ännu bättre när de går att få tag på när de är prissänkta!


Hittade lite fröer också som var rejält nersatta i pris. Fjolårets fröer visserligen, 
men det gör ju ingenting. 3,95:- /påse på Bauhaus, förutom för physalis-påsen. 
HURRA!


Utemöbler och årets första rensning

Jag var som sagt och hämtade utemöbler igår som jag fick helt gratis. De blir helt perfekta där de står på lotten. En lätt rengöring behövs, sen kommer de se ut som nya! Nu har jag mätt in lotten också så jag kan göra en skiss. Varför är det så mycket svårare att komma på hur man själv ska ha det än att göra en ritning till någon annan? B.E.S.L.U.T.S.Å.N.G.E.S.T... Men jag ska nog kunna komma på något.


Jag kunde såklart inte låta bli att rensa bort ogräset i planteringslådorna 
i växthuset när jag ändå var där. Jorden var visserligen ganska kall, men fint blev det!
Jag behöver bara rensa upp mellan plattorna, lägga om dem och fixa nya kantstöd, så är jag nästan klar där. Eller ja, lite rengöring och målarfärg sitter nog på sin plats också. Och sen påfyllning av jord och jordförbättring. Men jösses, det är ändå bara januari! Haha!


Flyt med myndigeheter

Det här händer bara inte! Jag har alltså lyckats klara av två samtal till arbetsförmedlingen, ett samtal till facket, ett samtal till försäkringskassan, plus en del mydighetsgrejer på nätet. Inget strul, inga långa köer. Allt avklarat på mindre än en timme. Jag har aldrig haft sånt flyt med myndigheter innan. Alltid är det något som strular, men inte idag! HURRA!

Donken och bio

Igår var det dags att fira det nya jobbet. Så jag och min bonusbror käkade på donken och gick på bio. Tanken var att vi skulle äta pizza, men tiden blev knapp, så vi hann inte med det. Innan donken så hjälpte han mig att hämta trädgårdsmöbler som jag fått tag på helt gratis. Vi körde upp dem till kolonilotten direkt. Dock så var det för mörkt när vi kom dit, så jag kunde inte ta kort på det. Bild kommer. Vi såg tredje filmen av Hobbit och den var riktigt bra. Inga bortkastade pengar där alltså.

Idag ska jag försöka ta mig ut till shoppingcentret för att fylla på mitt lager av fröer, köpa folie till framrutan på bilen och handla lite mat. Well, återkommer.

08 januari 2015

Ordning och reda!

Igår målade jag ramen på min anslagstavla med rosa acrylfärg. Den använder jag nu för att sätta upp och sortera upp mina fröpåsar. Det gör det hela mer överskådligt. Och nu är det också lättare att se vilka sorter jag behöver skaffa mig.


07 januari 2015

Nu är jag med kolonilott!

Nu har jag egen kolonilott att odla på. Kontraktet skriver jag i morgon. Det finns såklart mycket att fixa, men det ska väl inte vara några problem att fixa till. Envis som jag är så ska jag nog få till det rätt bra. Med detta så är ett till av mina nyårslöften uppfyllt!

Hela lotten är på totalt 100 kvm. Massor av yta att plantera på!

 Gångarna är hemska, men det ska nog gå att fixa. Jag är ju trots allt anläggare.

 Vad glad jag blev när jag fick se ett växthus. Lite slitet och väldigt smutsigt. Men även det ska nog gå att ordna.

Även inne i växthuset finns en del att göra, men det finns i alla fall gott om plats för
tomater, paprika och gurka! 

Precis bakom lotten finns vattenpost. Bättre kan det inte bli. 

Så nu inväntar jag bättre väder så jag kan börja greja där!