30 oktober 2011

Social fobi

Jag kom på det igår och det kändes ganska jobbigt. Jag håller på att utveckla en form av social fobi. Ska jag till något socialt sammanhang så måste jag mentalt förbereda mig för det ett bra tag innan, gärna några dagar. Även om jag så ska träffa en vän så behöver jag vara mentalt förberedd för det i minst några timmar innan, gärna ett par dagar där också, annars struntar jag hellre i att träffa dom. Jag måste börja arbeta bort det här innan det är fullt utvecklat och jag börjar få ångest och skit när jag träffar folk..

21 oktober 2011

Oro

Vet inte vad det handlar om alls, men jag har en så stark känsla om att någonting kommer hända idag.. Någonting som oroar mig som fan. Försöker sysselsätta mig för att inte tänka på det, men känslan finns ändå där och ger mig huvudvärk och illamående. Tycker inte om när jag får den känslan för då brukar det hända något jobbigt. :(

20 oktober 2011

Bitterhet

Jag förebrår inte människor för att de blir bittra. Jag har mycket god förståelse för att folk blir det..

Promenad i höstsolen

Var ute på en skön promenad med trevligt sällskap i höstsolen idag. Fick en stor dos frisk luft och en härlig pratstund. Tack gumman! :)

Har egentligen inte kommit fram till någonting med mina bryderier. Men jag måste komma fram till vad i min framtid som jag är beredd att offra... Vet inte om jag överhuvudtaget kommer fram till något. Vet inte om jag orkar bry mej heller för den delen. :/ Konfunderad är jag i vilket fall och skulle mer än gärna vilja försätta min hjärna i viloläge för en stund.

Har i alla fall fått klarhet i en annan sak idag. Inte för att det var så betydelsefullt. Men jag uppskattar ärligheten och många frågor har fått sitt svar. Önskar dig all lycka! :)

Ny hårfärg

Eller tjaa.. jag färgade håret i förrgår, men fick ta fotot först idag.. liiite väl mörkt kanske.. men det bleks nog snart nog ändå. :)

Kvitton och ekonomi

Jag ägnade några timmar häromdagen till att sortera upp alla kvitton som jag samlat ihop sedan april. Nu ska de bara bokföras också. Har iofs redan bokfört april och maj med har ändå juni-oktober kvar. Det är åtskilliga timmars arbete i excel. Jag bokför varenda vara jag köpt, så jag har koll på exakt hur mycket pengar jag lägger på t.ex paprika varje månad och varje år. Detta är ändå något som jag har hållt på med sedan januari 2010. Knäppt kanske ni tycker? Men det kan komma till god nytta när jag väl en dag vill ta ett huslån eller liknande. Jag har ju på så sätt stenkoll på min ekonomi. :)

Virkade örhängen av mormorsrutor

Detta är det andra paret jag fick till. Använde här en lite tunnare virknål så jag fick dit ett varv till. 50:- :)

Virkade örhängen av mormorsrutor

En ny idé som jag var tvungen att testa. Dom blev helt okej, men har lite för få färger i det supertunna garnet för att kunna variera dom. Men detta är det ena paret jag fick till i alla fall. 50:- :)

Ny väska

Jag och Andreas var iväg och gick på Ed's-marknaden för ett par helger sedan. Hittade denna väskan. Har velat ha en liknande ganska länge så jag blev väldigt glad när jag hittade denna! :)

Andas!

"Det tog mig, 25 år att fatta att jorden är ett avlopp
Och jag ska säga exakt vad jag tycker utan avbrott
Jag gillar inte hur den vanliga människan resonerar
Gillar inte dubbelmoralen som kommer varje fredag
Gillar inte att media kontrollerar människors liv
Vad du ska ha på dig, vad du ska käka och köra för bil
90 procent av skiten jag läser handlar om kändisliv
Dom andra 10 procenten handlar om något negativt. Andas andas!"

- Fronda

19 oktober 2011

Bryderier

Hade tänkt göra massa saker idag, men fick helt plötsligt en del att begrunda. Känns ganska jobbigt, men det är väl en del av livet. Jag måste i vilket fall ta en del beslut. :/ Det bästa kanske är att städa för fullt så att tankarna flyter på ordentligt. Kanske jag behöver iväg någonstans, bara försvinna för en liten stund. Synd att det är så tråkigt väder. :(

18 oktober 2011

Senaste nytt om husbygget

Tänkte skriva lite om vad som hänt sedan sist i husbyggarbanorna.

Jag var på banken för lite ärenden och då passade jag på att fråga lite angående huslån. Det var ett riktigt bra samtal och det vi kom fram till i stora drag är att jag först och främst måste spara ihop ca 100.000:- kontant i handpenning för att få ett lån på 500.000:-. Plus att jag behöver en månadsinkomst på 15.000:- netto. Kontentan av detta är att jag kommer behöva spara ihop ca 75.000:- till, plus att jag måste få en fast anställning. Tror visserligen att jag skulle kunna komma undan och inte behöva riktigt 15.000:- i månadsinkomst iom att jag kan visa på att jag klarar mig på bra mycket mindre.
Att jag har slutat röka och inte festat alls så mycket i år som jag gjorde förra året har bidragit till att jag kunnat spara undan en del. Så det känns som att jag kommit en liiiten bit på väg i alla fall. :)

När jag slutade röka så slog jag och en arbetskamrat vad om vem som skulle klara av att hålla upp från rökandet längst. Den som skulle börja röka först skulle bjuda den andra på pizza. Han började efter 2 veckor och jag har fortfarande inte rökt! (snart rökfri i 5 månader!) I vilket fall som helst så satt vi och pratade medan vi käkade pizzan. Det visade sig att han jobbade som arkitekt i Bosnien innan han flyttade till Sverige. Så han lovade att han skulle göra några testritningar till mig. Vi får se hur det blir med det. :)

I övrigt har jag kommit på var jag vill bygga mitt halmbalshus nu. På Herrestadsfjället! Bättre ställe kan jag inte tänka mig! :)

Ska se till att lägga upp lite bilder från Lerbyggeföreningens årsmöte då vi gjorde några studiebesök i några olika halmhus. Kom på att jag inte har gjort det ännu.

Virkad röd/orange/grön mössa

Vuxen storlek. Väldigt stor.

Virkad pippimössa

Kunde inte låta bli att testa att virka en pippi-mössa. Vuxen storlek. Väldigt stor.

Rödvit ring med blomma av knapp

Finns hos Eds nostalgi för 50:-

Ring av knapp

Finns hos Eds nostalgi för 50:-

Ring med blomma av knapp

Finns hos Eds nostalgi för 50:-

Ring av knapp

Finns hos Eds nostalgi för 50:-

Arband av svart/vita knappar

Armband av knappar, 70:- SÅLT

Långa stora örhängen av vita knappar

Långa stora örhängen av knappar, Finns hos Eds nostalgi för 60:-

Långa örhängen av röda knappar

Långa röda örhängen, 50:- SÅLDA

Örhängen av röda knappar

Röda örhängen, finns hos Eds nostalgi för 50:-

Örhängen av gröna knappar

Ett par gröna örhängen blev det också. 50:- SÅLDA

Örhängen av blå knappar

Fick masa knappar av moster och av mormor. Visste egentligen inte riktigt vad jag skulle göra med dom. Men kreativiteten satte snart igång. 50:- SÅLDA

17 oktober 2011

Stickad Pippimössa

Stickade en pippimössa till en arbetskamrat. Lite special. :)



Hög ljudnivå

Vi tycker att ljudnivån är för hög i matsalen på jobbet. Även med dubbla hörselskydd hör man väldigt mycket oväsen. :/

Virkad grön/blå mössa

Vuxen storlek. Väldigt stor

Dockfiltar

Virkade dockfiltar i mormorsrutor. De är ungefär lika stora som ett A3-papper. 80:-/st.















Torkade trattkantareller

Gjorde iordning 4 påsar med torkade trattkantareller. 40g för 50:-. Sålda.

Virkad os-mössa

Vuxen storlek. Väldigt stor.

Virkad rosa mössa

Vuxen strl. Väldigt stor

Färgglada damsockor

storlek 38/40. 150:- SÅLDA

Rosa damsockor

Storlek 38/40. 150:-. SÅLDA

Blombuketter

Vi rev alla sommarblomsplanteringarna. och då passade jag på att plocka mig ett par fina buketter.. :)

Pippimössa

Stickade en pippimössa.



Röd/svart döskallemössa

Den blev ganska stor. Så har man stort huvud så lär denna passa perfekt. 150:-



Fjärilar kylskåpsmagneter

Fjärilarna tog slut så jag fick göra fler. SÅLDA

Sverigefjärilar kylskåpsmagneter

Gjorde ett gäng sverigeinspirerade fjärilar. 20:-/st. SÅLDA

Julfjärilar kylskåpsmagneter

Gjorde på begäran ett gäng julinspirerade fjärilar. 20:-/st

Bänk- och statytvätt

Det regnade och vi tyckte att det var dags att tvätta bänkarna i sörkälleparken. Robban passade även på att göra ren statyn i fontänen. Han tog sitt jobb på största allvar och tog till och med en liten pratstund med "damen". ^^

Lillebror 20 år!

Det var iofs 20 september han fyllde år. Men han fick i vilket fall denna tavlan från mig då. :)

Girlz boost

Hittade denna lite annorlunda energidrycken och kunde inte låta bli att testa den. "Femme Natural Boost 250 ml".

På baksidan står det såhär: "Femma Natural Boost - en 100% naturlig dryck speciellt framtagen för kvinnor av kvinnor. I stunder av ökad mental och fysisk ansträngning. Femme ökar din prestationsförmåga, ditt fokus och ger dig en uppiggande boost i din vardag".

Så vad innehåller denna fantastiska dryck då som är helt naturligt? "Ingredienser: Vatten, naturligt fruktsötningsmedel, grapefruktjuice (4%), apelsinjuice (3%), citronjuice (2,5%), acerolajuice (2,5%), limejuice (0,2%), acaijuice (0,1%), (juice från koncentrat), koldioxid, guaranaextrakt, aromämnen: koffein, naturliga aromämnen, yerba mate-extrakt, stabilisator pektin E440 och fruktkärnmjöl E410, ingefärsextrakt, ginsengextrakt, färg lykopen E160D (innehåller soja)."

Man kan ju så klart ifrågasätta hur naturligt denna mirakeldryck egentligen är... Smaken då? Jo den är helt okej, men jag kan inte påstå att jag kände av någon vidare effekt av den. Jag tänker inte köpa den igen i alla fall!

Mer bilder från när det var översvämning

Vattnet hade här nått ända upp till kanten på bryggan. Ankorna gick upp och lade sig på bryggan.



Vart tog vägen vägen?



Inte för att det syns så extremt bra, men här ska det synas att stora delar av riverside-ängen är översvämmad.



Och vattnet kröp ännu högre upp på vägen.



och vattnet kröp så sakterliga upp för kajkanten.. Jäkla stad till att översvämmas..